Etusivu » Muistotilaisuus

Muistotilaisuus

Hautaan siunaamisen jälkeen omaiset kokoontuvat muistotilaisuuteen. Sukulaisilla ja ystävillä on silloin mahdollisuus muistella vainajaa, ilmaista kiitollisuutta yhteisestä ajasta hänen kanssaan ja lohduttaa toisiaan surussa.

Muistotilaisuus voidaan järjestää esimerkiksi seurakuntatalolla, vainajan tai omaisten kodissa.

Muistotilaisuuden viettämiseen ei ole virallista kaavaa. Yleensä omaiset järjestävät sen vainajan toiveita ja elämäntapaa kunnioittaen. Tilaisuuden ohjelma voi rakentua muistosanojen, pyydettyjen puheenvuorojen, virsien ja muun musiikin varaan. Myös vapaalle sanalle on hyvä tarjota mahdollisuus.

Muistotilaisuudessa on usein kahvi- tai ruokatarjoilu. Kerromme tarkemmin pitopalvelusta ja tarjoiluvaihtoehdoista omalla Pitopalvelut-sivulla.

Adressien lukeminen

Tilaisuudessa on yleensä tapana lukea myös saapuneet adressit. Lukija kannattaa sopia etukäteen. Adressit on hyvä ottaa valmiiksi pois kuoristaan ja avata ne oikeasta kohdasta ennen lukemishetkeä. Lukijan on hyvä tutustua adressien teksteihin ennakolta esimerkiksi mahdollisten vaikeiden nimien takia. Lukija ei mainitse vainajan nimeä jokaisen adressin kohdalla, ainoastaan ensimmäisen. Adressien lukeminen voi jäädä kokonaan poiskin. Sen sijaan joku omaisista voi kiittää osanotosta.

Muistopöytä

Muistotilaisuuteen voidaan laittaa esille muistopöytä. Pöydälle laitetaan valkea liina, kynttilä, vainajan kuva ja kukkia. Muutakin vainajaan liittyvää voidaan laittaa esille muistotilaisuudessa. Kuolleen läheisen elämänkaari valokuvin on kaunis tapa, joka muistuttaa hautajaisvieraille hyvistä yhteisistä muistoista.

Halutessaan omaiset voivat pyytää pappia ja kanttoria osallistumaan muistotilaisuuteen. Asiasta on hyvä sopia hyvissä ajoin etukäteen, esimerkiksi toimituskeskustelun yhteydessä. Pappi voi tarvittaessa toimia myös muistotilaisuuden ohjaajana, jos omaiset eivät tunne voimiensa riittävän tehtävään. Kanttori voi niin sovittaessa huolehtia tilaisuuden musiikista. Virsistä on myös hyvä sopia etukäteen.

Muistotilaisuuden lopuksi joku omaisista voi kiittää mukana olleita osanotosta. Myöhemmin voi julkaista kiitoksen sanomalehdessä tai lähettää kiitoskortin tai -kirjeen vainajan muistoa kunnioittaneille.

Aloita hautajaisten suunnittelu Memoria sovelluksellamme

1. Aloita hautajaisten suunnittelu sovelluksessa, kun sinulle sopii.

2. Saat heti alustavan hinta-arvion ja suunnitelman hautajaisjärjestelyistä. Tämä ei sido tilaamaan meiltä palvelua.

3. Paikallinen Memoria-perheyritys ottaa sinuun pian yhteyttä ja käy suunnitelman läpi kanssasi.

4. Saat täsmennetyn tarjouksen toivomastasi kokonaisuudesta.

5. Hyväksyttyäsi tarjouksen huolehdimme hautajaisjärjestelyistä kuten sinä haluat.

Puhelin

05 374 4451

Sähköposti

toimisto@hautaushonkanen.fi